Életrajz

Zsédenyi Adrienn egy szilveszter előtti napon, 1974. december 30-án született Pápán. Édesapja Zsédenyi Imre, anyukája Judit. Gyermekkorában – ahogy most is – sok szeretetet kapott családjától. Testvére, Balázs hat évvel később, áprilisban született.

Gyermekként táncolni tanult, hamar kiütközött rajta, hogy igazi művészlélek. Nyolc évig hegedült, így a művészi képzettséggel nem rendelkező család már ekkor belekóstolhatott a zene világába.

Színésznő szeretett volna lenni, ezért 14 évesen úgy határozott, az ország másik végébe utazik, ahol megkezdheti gimnáziumi tanulmányait. A kiszemelt iskola a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium volt, ahol 1989-ben dráma-irodalom tagozaton kezdett tanulni. Igen korán meg kellett hát ismernie, milyen a saját lábán megállni. Szülei látszólag nem voltak elragadtatva, ám szívük mélyén talán örültek annak, hogy lányuk ennyire biztos elhatározásában.15 évesen Sík Olga énektanárnőhöz került el, akinek gondozásában megértette, tehetsége hatalmas felelősséggel jár. Olgi néni látott benne valamit, s talán ez ösztönözte arra, hogy Budapestre költözzön és tanulmányait már a Móricz Zsigmond Gimnáziumban fejezze be, itt szerzett érettségit is.

Tizenévesen már zenekarokkal lépett fel jónevű fővárosi klubokban. Első szárnypróbálgatásként Náray Erika és Pocsai Kriszta társaságában White Chocolates néven funky és soul dalokat énekelt. Ekkortájt kezdett komolyabban foglalkozni a színészettel is. Három évet töltött a színpadon stúdiósként az Arany János Színházban, az Új Színházban, a Független Színpadon és a Krétakör Színházban. Miközben színészi pályafutásról álmodozott, 1994-ben megalakult a Cotton Club Singers, mely mindent megváltoztatott. A zenekar alapító tagjai Adrienn mellett László Boldizsár, Szűcs Gabi és Kovács Péter voltak. Ők négyen, mind Olgi néni növendékeiként kezdték. Kezdetben 30-as és 40-es éveket idéző dalokat játszottak, de repertoárjuk idővel egyre csak bővült, s teltházas koncertek tömegei követték egymást. Hét éven át tartó együttműködésük gyümölcse az eddig szinte ismeretlen műfaj megkedveltetése mellett öt nagysikerű album volt: Négy Gengszter (1997), Casino (1998), Vokálpatrióták (1999), Ó, Budapest (2000), Single Bells (2000).

2001-ben élete fordulóponthoz érkezett; miután egy tunéziai utazáson megismerkedett Dr. Takács Szabolcs citopatológussal és összeházasodtak, az ezredfordulón kivált a zenekarból, hogy szólókarrierjét kezdje építeni. 2000. szilveszterén még utoljára fellépett a Cotton Club Singersszel, ám január 1.-től már hivatalosan nem tagja. Péter után ő volt a második, aki kilépett a zenekarból - az énekest 1997-ben Fehér Gábor, míg Adriennt Kozma Orsi követte.

A sikerig rögös utak vezettek. Kezdetben leginkább csak a „magyar Audrey Hepburn”-ként emlegették. A Kőbányai Zenei Stúdióban ismerte meg Rakonczai Viktort, akivel 2001 óta dolgozik együtt. A zeneszerző és az énekesnő mindig hitt egymás tehetségében, s a kölcsönös bizalomnak köszönhetően számos slágert hoztak össze együtt, valamint évről évre mindketten részesülnek a díjakból. Zséda mint producer is részt vesz az albumok elkészítésében, így azok minden egyes részletét együtt dolgozzák ki. A lemezkészítés munkálatai közben diplomát szerzett a Nyugat Magyarországi Egyetem Szociálpedagógiai Szakán. Ebben az időszakban már Kővári Judit készíti fel fellépéseire. Az akkori Warner Music-kal – mai mTon kiadó – öt lemezre szóló szerződést írt alá. 2002 novemberétől Sárdi Mariann menedzeli. Első önálló szólóalbuma 2002-ben jelent meg, nemes egyszerűséggel „Zséda” címen, mely ekkor vált az énekesnő művésznevévé. A lemezen olyan slágerek kaptak helyet, mint a „Valahol egy férfi vár”, az „Így jó!” vagy a „Mennem kell tovább”.

2003 őszén indult útjára a Szeress most! című magyar szappanopera, az RTL klub és a Barátok közt producerének, Kalamár Tamásnak gondozásában. A producer Adriennt kérte fel a sorozat főcímdalának feléneklésére. A dal hatalmas sikert aratott, évvégén ennek örömére a „Zséda” lemezt is újra kiadták, ezúttal már a „Szeress most!” című dallal. Decemberben az album bearanyozódott, az Aranylemez pedig a szakma előtt is nagy elismeréssel járt, hiszen ezelőtt 13 éve nem volt olyan női előadó, aki saját dalokkal Aranylemezt kapott volna.

2004-ben sorra jöttek a szakmai elismerések: eMRton-díj, Új Korosztály művészeti díj, Talentum-díj, Bravo-Otto díj, Találkozások magazin Év női Sztárja díj, valamint az Artisjus Zenei Alapítvány díja, Európai Arany Művész-díj. 2005-ben a Jetix Kids Awards-on a gyerekek neki szavazták meg a legjobb magyar énekesnek járó díjat. 2004 áprilisában első nagy koncertjét tarthatta meg a Thália Színházban. A koncerten saját dalain kívül, kedvenc slágerei is felcsendültek, valamint Somló Tamással karöltve előadta a „Vallomás” című dalt is. Második albuma 2004-ben jelent meg „Zséda-Vue” címmel. Az első kislemez, a 2motel” hetekig listavezető volt, s azóta is az egyik legismertebb és legkedveltebb slágere.

2005-ben érkezett az újabb megtiszteltetés, Ragályi Tibor a „Mindhalálig mellettem”-et választotta készülő „Csudafilm”-jének betétdalának. Még ebben az évben megjelenik főként gyermekeknek szóló lemeze, az „Ünnep”, amely azon kevés karácsonyi album közé tartozik, ami igazán eltalálta a jeles alkalom hangulatát. Videoklip ezúttal a „Szürke patás” című dalhoz készült.

Az énekesnő ezek után ugyan lemezzel nem jelentkezett, folyamatosan koncertezett. 2006-ban felkérték a „Szombat esti láz” című táncos műsor egyik versenyzőjének, ahol Dudás Tibor „Dudi” partnereként léphetett hétről hétre parkettre. Zsédának jól jöttek gyerekkori tánctanulmányai, partnerével egészen a döntőig jutott, ahol második helyezést értek el. A műsort követően a Szentkirályi ásványvíz reklámarcává választották, s egészen 2009-ig ő látta el ezt a feladatot. 2007-ben várandósságától volt hangos a sajtó, s attól, vajon miért bujkál. A szülés előtti utolsó fellépésre ez év nyarán, a Viva Comet-en került sor, ahol legújabb, Létray Ákossal közösen készített duettjét, a „Valahol”-t először hallhatták az emberek. A fellépés és a próbák alatt forgatták le a hozzá tartozó kisfilmet is. A dal hatalmas sikert aratott, hosszú ideig volt listavezető. 2007. szeptember 27-én jött a hír, miszerint az énekesnő egészséges kisfiúnak adott életet. A kis Nimród pontosan kilenc hónapra született. Ebben az évben lett az Avon háziasszonyának. Adrienn már decemberben munkához látott, nagykoncertet adott az Arénában, ahol először mutatták meg kisfiát a kivetítőn.

2008-ban megújult erővel fogott hozzá negyedik stúdióalbumának, a „Rouge”-nak elkészítéséhez. A lemezen a megszokottnál eltérően, sokkal nőiesebb dalok szerepelnek; az énekesnő teljesen új oldalát mutatta be. A Geszti Péter által írt, „Fekete rúzs” kapott először kisfilmet, amit 2008. szeptember 13-án az Avon által szervezett ’Gyaloglás az életért’ program keretein belül mutattak be először. Ugyanúgy a rövidebb szoknyák jellemezték a 2009-es évet is. Elkészült a második klip a „Rouge”-ról, az „És megindul a Föld” című dalhoz. Adrienn az új megjelenést, hirtelen stílusváltást első gyermeke születésével magyarázta, Ő ugyanis úgy gondolja, hogy az, hogy édesanya lett erőt adott neki, ahhoz hogy olyan dolgokról énekeljen, mint például a családon belüli erőszak. Erről szól az „Ajtók mögött”, melyhez épp olyan drámai és lesújtó kisfilmet forgattak, mint amilyen maga a téma. 2009. május 28-án került megrendezésre az Aréna-koncert. Az eseményre újrahangszerelték Zséda legismertebb dalait, a show-t pedig meg is örökítették. Ennek eredményeként kiadták a „Rouge koncert DVD”-t a hozzá tartozó lemezzel. A koncert show-t azóta is rendszeresen vetíti a Magyar Televízió.

2010-ben újabb jó ügy mellé állt, részt vett ugyanis „Az összefogás dala” elkészítésben, mely az árvíz sújtotta területeken élőket támogatta. Ugyanebben az évben a Viva Comet Allstars keretein belül felénekelte a „Ha zene szól” című dalt, amit a 2010-es Cometen elő is adtak. Hatalmas megtiszteltetés érte, mikor az olasz énekes, Al Bano impresszáriója őt kérte fel a budapesti koncert sztárvendégének. Adrienn három dalt adott elő az olasz tenorral: Felicita, Sempre, sempre és Liberta. Ugyanebben az évben vált az olasz autómárka, a Lancia Delta reklámarcává.

2011. január 1-jén ő is fellépett Mága Zoltán újévi koncertjén. A nagyszabású rendezvényen két dalt adott elő, egyet franciául. A koncertet újabb közös munka követte; Adrienn részt vett Zoltán 100 templomi koncertje közül négyen.

Borzák Tibor „mesélő képek” elnevezést viselő könyvében, többek között Adrienn mesél gyermekkori fotóiról. Jelenleg legújabb stúdióalbumán dolgozik, mely tvavasszal jelenik meg. S 2011. nyarától már a mozikban is látható Micimackó legújabb kalandja, melyben egy dal is felcsendül, amit Zséda ad elő. Legújabb projektjei között egy könyv is szerepel, amit idén októbertől foghatnak kézbe a rajongók. A könyben - melyet Zséda maga állított össze egy kis segítséggel - szépségápolási és divattanácsok, valamint néhány ajánló lesz található azokról a helyekről, ahová ő és zenekara szívesen betér, s mindezt egy éves naptárral fűszereznek meg.

 
Évekre elbűvölt

Zsédenyi Adrienn 1974. december 30- án született Pápán. 14 éves korában Szentesre költözött, hogy ott folytassa tanulmányait. A művészi pálya mellett a Nyugat Magyarországi Egyetemen szer- zett diplomát, mint szociálpedagógus. A Cotton Club Singers egyik alapító tagja. 2001-ben kivált az együttesből és szóló- karrierbe kezdett. Első lemeze még ebben az évben Zséda címmel jelent meg. Ezt kö- vette a Zséda-Vue (2004), az Ünnep (2005), a Rouge (2008), illetve 2009-es Aréna koncertjének hang- és videófelvé- tele. 2003-ban felénekelte a Szeress most! című szappanopera főcímdalát. 2000-ben ment férjhez orvos kedveséhez, dr. Takács Szabolcshoz, akivel első közös gyermekük, Nimród 2007. szeptember 27- én jött a világra. Adrienn több ízben vál- lal társadalmi szerepet. Többek között a Mellrák ellenes küzdelem és az Együtt a természetért kampány arca és az Össze- fogás a családon belüli erőszak ellen kam- pány támogatója. Utóbbihoz egy dal is ké- szült, Ajtók mögött címmel.

 
Mérföldek tengerén

http://desmond.imageshack.us/Himg408/scaled.php?server=408&filename=1fo.png&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg843/scaled.php?server=843&filename=1zs.png&res=medium

 
Őrzi két kezed nyomát

http://desmond.imageshack.us/Himg840/scaled.php?server=840&filename=afa01.png&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=afa02.png&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=afa03.png&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg580/scaled.php?server=580&filename=afa04.png&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg855/scaled.php?server=855&filename=afa06.png&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg89/scaled.php?server=89&filename=afa07.png&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg560/scaled.php?server=560&filename=afa09.png&res=medium
Beyonce & Kalocsai Zsuzsa
Jelentkezni tartalmas, és igényes oldallal a chatben lehet!
Szünetel: Szinetár Dóra

 
Minden kőben elbuknék

http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=logtan.png&res=medium
Hivatalos honlap
Hivatalos Facebook oldal
Sztár.com
Sztár-Ring
Red Lemon Media
Hírkereső

 
Velem szép lesz az út
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams